Hello world! Today I woke up with the sun shining in on me, and a beautiful blue sky! Wow how life feels easier when the sun is out! Managed the night without morphine and slept right through which was amazing! Decided to treat myself while Axel was out and have had a pamper morning – well as best as I can under the circumstances. A nice long shower, bit of hair treatment, change my bag and plate, and I also removed one of my plasters as it had become wet. I don’t have any left plasters left so now that scar is free. Wow it feels nice having one plaster less! And its healed really nicely!  I’ve also painted my nails, which have become very long now that I’m not working…my hands almost look feminine! Its crazy! Todays colour is a beautiful sapphire blue! However I’me not very good at this painting nails stuff, but hey who cares, theres some colour!

My toothache isn’t that ising pain that goes up my cheek and down into my bottom jaw anymore which is nice, instead its just a sort of sly constant pain/uncomfortasbleness and when I bit down it hurts a bit more, but this is one hell of a lot easier to deal with! Gonna carry on garggeling with warm salty water and putting toothpaste on it (some old wifestale tricks i found on the internet that have actually worked a bit). Its a bit strange changing my stoma plate..specially as I don’t reallt know what it should look like around it. My stoma (which soon will have a name) has become a lot smaller since the opperation and it actually looking quite “nice” if that word can be used to describe a stoma. However it sort of looks like its pulled a bit strange from one of the sides tho but luckily I’ve got an appointment with the stoma nurse on Monday so she will be able to give me some feedback. I can’t wait to see her actually! Got a little list of questions and thoughts written down to ask her ready for our ‘date’, excited what she has to tell me and maybe show me. I find it pretty strange how you practise a bit at the hospital and then just get sent home, I mean they change the plate with me once and then I did it myself the second time without anyone there and they didn’t really check it either, they just said ‘as long as you’ve not cut the hole too small it will be fine, but if its too small the stoma can die’. You shouldn’t cut it too bit either because then the skin can react! Aaah! Haha! Yeah not scarey at all! Haha well it’s not died yet, still very nice and red!

Anyway, time to get out of my spa robe and look in my closet and see if I can find some normal clothes that I might feel a bit comfortable in with all my bags and crap!
Have a lovely saturday all! 🙂

Hej världen. Idag vaknade jag med solen skinnande in på mig, och en vacker blå himmel! Gud så mycket lättare livet känns när solen är framme! Klarade natten utan morfin och sov rätt genom vilket var super härligt! Bestämde mig för att lyxa till min morgon när Axel var borta och ha lite ‘pamper’ morgon – eller det bästa jag kunde under omständigheterna. En lång härlig dusch, lite hår vård, byta påse och platta, och jag tog också bort ett av mina plåster eftersom den hade blivit blöt. Jag har inga plåster kvar så nu får de ärret vara fritt. Gud så skönt det är att vara ett plåster mindre! Och så fint det har läkt ihop! Jag har också målat naglarna, dom har blivit så långa nu när jag inte jobbar..mina händer ser nästa feminina ut! Det är galet! Dagens färg blev en vacker safirblå! jag är dock inte så bra på det här med att måla naglarna, men vem bryr sig, där är åtminstone färg!

Min tandvärk är inte längre en illande smärta som går upp kinden och ner i underkäken längre vilket är trevligt, utan istället en mer slug konstant smärta/obekvämhet som gör ont när jag biter ihop, men det är verkligen mycket lättare att handskas med! Ska fortsätta skölja med varmt salt vatten och sätta tandkräm på tanden (gamla husmors tips jag hittade på nätet som faktiskt har hjälpt lite=. Det är lite konstigt att byta min stomi platta..speciellt när jag inte riktigt vet hur det ska se ut runt omkring den. Min stomi (som snart kommer ha ett namn) har blivit mycket mindre se’n operationen och den ser faktiskt ganska “fin” ut om man nu kan använda de ordet för att beskriva en stomi. Den ser dock lite ut som om den har dragits lite från ena sidan men som tur är så har jag tid med stomi sjuksköterskan på måndag så hon kan förhoppningsvis ge mig lite råd. Jag längtar faktiskt efter att få träffa henne! Har en liten lista med frågor och tankar nerskrivet redo att fråga henne inför vår ‘date’, ser fram emot vad hon har att berätta för mig och kanske visa mig. Jag tycker det är ganska udda hur man får öva lite i sjukhuset och sen blir hem skickad,  alltså dom bytte min platta första gången med mig men sen gjorde jag det själv andra gången utan någon annan där och dom kollade inte riktigt den helle, utan bara sa ‘så länge du inte klipper hålet för litet så blir det bra, men om de är för litet så kan stomin dö’. Man ska ju inte klippa den för stor heller för då kan hyn reagera! Aah! Haha! Ja inte alls läskigt! Haha, ja den är inte död ii alla fall, fortfarende väldigt fin och röd!

Ja, dags att ta mig ur min spa rock och kolla i min garderob och se om jag kan hitta lite vanliga kläder som jag kan trivas i med alla mina påsar och mög!  Ha en trevlig lördag allihop!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s