It was not easy getting up this morning,  I was tired beyond words, but I managed to get up, shower and change bag ready for my appointment with the stoma nurse. This morning my wee was quite red in my bag, that’s one thing I really don’t like about having a catheter, I just drank as much as I could to “wash it through” as the nurse said when I rang about it. I can’t wait to be rid of it! Luckily it wasn’t raining this morning so I grabbed my cane and started my slow walk towards the hospital with plenty of time spare. My nurse was lovely and said I’m healing nicely. Unfortunatly it’s separated a little bit from one of the sides but she said that was fine and normal and will heal together nicely. I got an extra ring to cover the area around the stoma to make sure it doesn’t get damp and help it heal nicely – she said it should be healed in time for my next visit. She also showed me some different one piece bags that I’m gonna get to try out in 2 weeks time when I go for my next check. I’m excited to try these new bags, I’m hoping to feel a bit fresher with them but also they are a lot flatter then these 2 piece bags so shouldn’t be as visible. Exciting! She also took a look at my scars and said they are healing really nicely. So all in all I’d say it was a very positive first visit! I’m such a wimp with removing plasters and stuff, luckily she used a spray that made it come off easier, was fantastic! After my visit I went to the pharmacy at the hospital to get a few bits before heading home. I’ll tell you one thing, that walk home was tough. It felt like it went on for ages and I was absolutely knackered by the time I got home! So it was straight to sofa for a rest – perfectly in time for Emmerdale, my little ‘homesick’ helper 😉 

Unfortunately my trip out this morning took all my energy so it’s been rest on the sofa all day with some sudoku and TV. Oh I have made a tomato soup for dinner though so done something haha. 

I cannot wait to get a laptop! Life, or shall I say writing will be sooo much easier when I have a laptop to sit and type on! It’s gonna be my treat to myself this week! The question is if I’ll be able to wait for the black Friday sale on Friday..eee!

I managed to get a very reluctant selfie with Olga today, here it is.

Jag lyckades få väldigt motsträvig en selfie med Olga idag, här är den.

Here’s my current little kit with my new little addition for the next two weeks.

Här är min nuvarande lilla utrustning med mitt nya lilla tillägg till dom närmaste två veckorna.

 

Det var inte lätt att ta sig upp i morse, jag var svin trött, men jag klarade ta mig upp, duscha och byta min påse redo för min tid med stomi sköterskan. I morse var mitt kiss ganska rött i påsen, det är en sak jag verkligen inte tycker om med att ha kateter, så jag drack så mycket jag kunde för att “skölja ut systemet”  som sköterskan sa till mig när jag ringde angående det.  Jag längtar att bli av med den! Som tur var så regnade det inte i morse så jag tog min käpp och började min slöa promenad mot sjukhuset med gott om tid. Min sköterska var super kär och sa att jag läker fint. Tyvärr är där en liten seperation, som hon sa det kallades, från ena sidan men hon sa att det var normalt och inget farligt utan att det skulle läka ihop okej. Jag fick en extra liten rund bricka som jag ska sätta på först för att täcka området så det kan läka utan att bli fuktigt – hon sa att det bör vara läkt till vårt nästa möte. Hon visade mig också lite andra olika en dels påsar som jag ska få prova om 2 veckor när jag går för mitt andra besök. Jag ser fram emot att prova dom här nya påsarna, jag hoppas på att känna mig lite fräschare med dom och dessutom så är dom mycket tunnare än dessa två delars påsarna så det borde inte synas lika mycket. Spännande! Hon tittade också på mina ärr och sa att dom läker ihop fint. Så allt som allt hade jag sagt att det var ett väldigt positivt första möte! Jag är så feg med att dra bort plåster och sånt dock, men som tur va hade hon en spray som gjorde att de kom av lättare, underbart skönt! När jag lämnade henne gick jag till apoteket på sjukhusområdet och hämtade lite smått och gott innan jag gick hem igen. En sak kan jag säga, promenaden hem var jobbig. Det kändes som om jag gick i all oändlighet och jag var helt utmattad när jag väl kom hem! Så det blev direkt nerbäddning i soffan – perfekt i tid till ‘hem till gården’, min lilla ‘hemmalängtan’ botar. 😉

Tyvärr tog mitt lilla morgons äventyr all min energi so det har fått vara vila på soffan med sudoku och tv:n resten av dagen. Oo och jag har gjort en tomat soppa till middag ikväll så nåt mer har jag gjort haha.

Gud va jag ser fram emot att skaffa en laptop! Livet, eller ska jag säga, att skriva kommer bli sååå mycket lättare när jag har en laptop att sitta och skriva på! Jag ska unna mig själv de som en liten present denna veckan! Frågan är om jag klarar av att vänta till black friday rean…eee!

3 thoughts on “Adventure to meet my stoma nurse

 1. Du är en kämpe!
  Och att du lägger ut foto på påsar, skriver ärligt om hur allt är, det är guld värt för andra i din situation. Och för mig som är utomstående. Det ger mig kännedom om hur DU har det och andra i din situation. Förbättrar förståelsen.
  Fint att du skriver alltså! 🙂

  Like

  1. Aaw Tack så mycket! Som sagt jag försöker använda de lite som en öppen dagbok, och har blivit av med min blyghet angående vissa saker efter operationen och att ha bott på sjukhuset så länge haha
   Tack för att du läser och följer 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s