I was so excited today that I got to the hospital half an hour before my appointment out of sheer impatience, I just couldn’t sit at home and watch the clock tick. Haha! I never thought the day would come when I would feel excited about a hospital appointment! As soon as I saw my nurse in the corridor I felt how my full face turned into a huge smile, and before she had the chance to call for me I was halv way across the waiting room. Stevie is healing really nicely, and she said it looked really good. I got remeasured and its about 25 mm in diameter. It really has shrunk since the operation. The separation wound I had 2 weeks ago has healed up nicely too now. I got three different bags to take home and try out. All one piece bags, which means change the full thing once a day, but they also feel softer on the skin and closer to the skin which so far feels great. I got one type in grey, one type in black and one beige aloe vera, and she said I don’t need to pick one of the bags, if i feel comfortable with them all then that’s fine as some may fit better under certain clothes or for certain activities etc. As I said, I know its the first day I’ve worn it now, but I do like the feel of it so far, and its so much slimmer! I also got a girdle, it isn’t the most slim or good looking one but it’s the only one they can prescribe and it will be good for work if nothing else. So I got measured for that. Tomorrow I’m gonna go down to the pharmacy and order my new bags (she didn’t have any of the black ones in for me to try now so will have to wait with them) and my girdle.  I can’t believe how tired I am. It feels like there aren’t enough hours in a day and I barely know where they go. I feel like I have done loads today, but then at the same time feel like I have done nothing. I guess it really does take a lot of energy just doing a few things. Mind you, the excitement probably took a great deal of energy too!

Went out and tried to find some new underwear at the weekend. It has never been one of my favourite activities but it was even less so now. The knickers that were “high waisted” weren’t high waisted enough, the top of my two piece bag was poking up as many of them only went up to my belly button which just wasn’t high enough. It made me a bit sad, I mean it would be nice having some pretty pants, if they are gonna be big they can at least be pretty, or is that too much to ask? Haha! Anyway, I managed to find some in Kappahl eventually, plain black which were quite cute, and super comfy. I felt I needed them ASAP as I removed my final plaster which covered the scar along my knicker line and I didn’t want anything rubbing there, I also wanted something to hold the bag closer to my body. I’m pretty happy with them actually, and Axel is sometimes the best at saying the right thing at the right time. When I came out to show him, slightly embarrassed, he looks at me, smiles and says “They look really good, they suit you! A bit 50’s aren’t they, and that style really suits you.” I do love this man!
Maybe now with my new bags some of the more pretty “high waisted” knickers will fit better, only one way to find out!
Another thing I want to find is some sort of none see through vest/corset style underwear. Everything seems to have lace right where Stevie is. I am so lucky to be with someone who really seems to love me for who I am and doesn’t seem the slightest bothered about the bag, but I am. I need to try to gain my confidence back again. Sorry if this is too much information for some, but it’s another good thing to think about that can cause trouble or issues in this situation, if your very prude then stop reading now. But our sex life has been quiet since after the operation (I’ve been keeping my distance)..well it wasn’t very active before wither due to how ill I was. But I can’t really say that after the operation, sore, tired, with plasters and bandages all over, and the added company of Katinca the catheter, I was feeling very sexual. Although the nurses did decide to tell me it was ok to have sex with the catheter…Can’t say I felt very hot with that. Anyway, now I need to become more comfortable with myself again, so what better way then to find some cute or sexy underwear that can hide Stevie and my bag, so for a few minutes I can forget about the changes and slowly get used to my body again and slowly get to know my body again, as well as getting in touch with those feelings again.
I did get a magazine from a British underwear place specially for stoma patients, but my god, I was so annoyed, the models were awful and even if they only sell the knicker parts then surely the models can wear matching bras?! Is that too much to ask?! Looked like the cheapest made magazine ever and really did not make me feel inclined to buying their underwear to feel sexy! So my search will carry on elsewhere 🙂

Well now I have shared a lot, and I feel how I have suddenly become very shy so now I’m gonna enjoy the rest of my evening before my face is so red it shines through the screen at you. Have a nice Monday all.

Yesterday I made our door all festive. As I’m not allowed to put a nail in the door to hang a wreath I became inventive and remembered something mum used to do 🙂 Now I smile every time I see my door, in and out 🙂Igår dekorerade jag vår dörr. Eftersom jag inte får sätta spik i dörren för att hänga en krans så fick jag bli kreative och kom ihåg något mamma brukade göra   Nu ler jag var gång jag ser dörren, insidan och utsidan 

2 of my 3 new bags and my new big knickers   2 av mina 3 nya påsar och mina nya stora trosor  

Todays first outing with my new wheely shopping bag   Idag var första utflykten med min nya fina dramat/tantakärra/shopping väska med hjul  

Jag var så exalterad idag att jag var på sjukhuset en halvtimme innan min tid, utav ren otålighet, jag klarade helt enkelt inte av att sitta hemma och titta på klockan ticka. Haha! Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma då jag såg fram emot ett sjukhus möte! Så fort jag såg min sköterska komma i korridoren kände jag hur hela mitt ansikte förvandlades till ett stort leende, och innan hon hann kalla på mig så var jag redan halvvägs genom väntrummet mot henne. Stevie läker riktigt fint, och hon sa att det ser riktigt bra ut. Vi mätte stomin igen och nu är den ungefär 25 mm i diameter. Den har verkligen krympt sen operationen. Separations såret som jag hade för 2 veckor sen har också läkt ihop fint. Jag fick tre nya påsar som jag ska prova nu. Alla en dels påsar, vilket betyder att jag byter hela en gång om dagen, men dom känns mjukare på huden och närmare huden också vilket känns skönt hittills. Jag fick en som var grå, en som car svart och en som var beige med aloe vera, och hon sa att jag behöver inte bara välja en utan om jag trivs med dom alla kan de funka utmärkt också, till example en påse kanske passar bättre under vissa kläder eller till olika aktiviteter etc. Som sagt, jag vet det är första dagen jag har dom nya påsarna nu, men jag gillar hur det känns hittills, och den är så mycket tunnare! Jag fick också en gördel, det är inte den finaste eller tunnaste med det är den ända man kan få på recept och den blir utmärkt till jobb om inget annat. Så den blev jag mätt för idag. Imorgon ska jag gå ner till apoteket och beställa mina nya påsar (hon hade inga av dom svarta till mig idag så dom får jag vänta på) och min gördel. Det är helt otroligt så trött jag är, kan inte begripa de! Det känns som om där inte finns tillräkligt med timmar på en dag och jag vet knappt var dom tar vägen. Det känns som om jag har gjort massvis idag, men samtidigt känns det som om jag inte har gjort något alls. Jag antar att det tar mycket energi bara av att göra några få grejor. Med de i åtanke så gick det nog en hel del energi åt exaltationen!

I helgen gick jag ut för att leta efter lite nya underkläder- Det har aldrig varit en favorit sysselsättning innan och nu är det ännu mindre. Trosorna som var “höga i midjan” var inte tillräckligt höga, toppen av min två dels påse och platta stack upp från dom alla eftersom dom bara gick upp till naveln. Jag blev lite ledsen av detta, jag menar det hade ju varit trevligt att ha lite fina trosor, om dom nu ska vara stora så kan dom ju vara fina åtminstone, eller är de för mycket att be om? Haha! Hursomhelst så lyckade jag hitta några i Kappahl till slut, enkla svarta som ändå var ganska söta, och väldigt bekväma. Jag kände att jag behövde dom omgående eftersom jag hade tagit bort de sista plåstret som skyddade ärret som låg längst troskanten och jag ville inte att något skulle ligga och gnida mot de, jag ville också ha några som höll påsen närmare kroppen. Jag är ganska nöjd med dom faktiskt, och ibland är Axel helt underbar med att säga dom rätta sakerna vid rätt tillfällen. När jag skulle visa honom dom, lite generad, tittade han på mig med ett leende och säger “Dom är ju riktigt fina, dom passar dig! Lite 50 tals still eller hur, och den stilen passar dig.” Jag älskar denna man!
Kanske nu när jag fått nya påsar kan några av dom söta “höga i midjan” tronerna passa bättre, finns bara ett sätt att ta reda på det!
En annan sak jag vill hitta är någon form av icke genomskinlig vest/korsett type underkläder. Allt verka ha spets precis där Stevie är. Jag har väldigt mycket tur som är ihop med någon som verkligen verkar älska mig för den jag är och inte verkar det minsta bekymrad över påsen, men jag är. Jag måste försöka få tillbaka lite av mitt självförtroende igen. Ursäkta om detta är för mycket information för vissa av er, men det kan vara bra att tänka på en sak till som kan vara lite av ett bekymmer i denna situationen, och om du är för pryd så kanske du ska sluta läsa nu. Men tyvärr har vårt sex liv icke existerande sen operationen (de är jag som håller avståndet)..tja den var inte överaktive innan operationen när jag var så sjuk som jag var. Men efter operationen, då jag var öm, trött, täckt i plåster och bandage, och med extra sällskap av Katinca katetern, så kände jag mig inte så värst sexuell. Sjuksköterskan sa till mig när hon installerade katetern att det var okej att ha sex med den..men jag kan inte precis säga att det är vad man har lust med just då. Hursomhelst, nu behöver jag bli bekväm med mig själv igen, så då är väl det bästa sättet att hitta något sött eller sexigt underklädes plagg som kan gömma Stevie och påsen, så jag kan glömma alla förändringar i ett par minuter och och sakta bli van vid min kropp igen och lära känna den, samt återkoppla till alla sådana känslor.
Jag fick en tidning från ett brittiskt underklädes bolag speciellt för stomi patienter, men herre gud, jag blev så irriterad, modellerna var hemska och även om man bara säljer trosorna så kan väl modellerna ha matchande bh?! Är de för mycket att be om?! Den såg ut som den billigaste producerade tidning någonsin och gjorde verkligen inte mig sugen på att köpa deras underkläder för att känna mig sexig! Så nu fortsätter mitt letande 🙂

Nu har jag delat med mig mycket, och känner hur jag blev extremt blyg så nu ska jag fortsätta med min kväll innan mitt röda ansikte lyser genom skärmen på er. Trevlig måndag alla.

2 thoughts on “New bags and underwear talk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s